Žiadam zasielať HFI správy

Kiež by sme tu boli tiež

Eutanázia je nenávratný útek z reality.

Holandsko je lídrom v liberalizácii eutanázie. Koncom minulého roka sa objavili správy, že v holandskom parlamente je návrh na rozšírenie eutanázie aj pre starých ľudí unavených životom. Motivácia sa javí byť čisto ušľachtilá, a to umožniť starým ľuďom, ktorí sa cítia byť „zbytoční a nepotrební“, zomrieť.

Nedávno som čítala poviedku Kéž bychom tu byli taky od fínskeho spisovateľa Pasi Ilmari Jääskeläinena. Jej príbeh ma prinútil rozmýšľať o tom, že eutanázia je obrovským zlyhaním štátu a spoločnosti. Ak by mal štát sledovať dobro svojich občanov a umožniť im hľadať a napĺňať svoje poslanie, potom eutanázia rezignuje na tento cieľ. Zaobalene podsúva vybranej skupine občanov, že ich život sa už má skončiť.

Čítať ďalej...

Čo skutočne naše deti potrebujú

Janka sa ako osemmesačné bábätko dostala do nemocnice. Mama nemohla byť s ňou, tak ju každý deň chodili navštevovať. Prvý deň plakala. Druhý deň bola smutná a apatická. Tretí deň sa na nich už ani nepozrela. Okamžite ju zobrali so sebou domov.

Čítať ďalej...

nePLÁNOVANÉ

Kniha sa začína opisom práve toho dňa, kedy si Abby uvedomila, na čom sa podieľala posledných osem rokov.

„Studený vzduch vo vyšetrovni akoby moje pocity ešte väčšmi zmrazil. Oči som mala prikované na obraz tohto dokonale vyformovaného dieťatka a nemo som hľadela, ako sa na monitore zobrazilo niečo, čo predtým v maternici nebolo.“

Čítať ďalej...

Čoho by ste si mali byť vedomí?

Zdroj: http://morguefile.com/Čoho by ste si mali byť vedomí, ak súhlasíte s registrovanými partnerstvami?

Mali by ste si byť vedomí, že ďalšou požiadavkou budú „manželstvá“ dvoch mužov a dvoch žien, ako sa to už stalo vo Francúzsku alebo Anglicku.

Čítať ďalej...

Politika, kompromisy a morálka

Politika je umenie robiť kompromisy. Toto je asi najčastejšia odpoveď na otázku, v čom spočíva umenie dobrého politika a jeho úspešnej politickej kariéry. Existujú však aj oblasti, kde by človek s určitým presvedčením, kompromisy robiť nemal. Má sa politik, ktorý je úprimne presvedčený, že potrat je zabitie nevinného človeka, snažiť o zákaz potratov? Alebo má reflektovať väčšinový názor spoločnosti a v rámci kompromisu ponechať status quo?

Čítať ďalej...

Piesne o potrate

Prednedávnom som narazila na túto stránku, ktorá obsahuje zoznam piesní, ktoré riešia tému potratu. Uvedomila som si, že text spojený s hudbou dokáže odovzdať častokrát oveľa viac ako akákoľvek dlhá diskusia s kvantom argumentov. Niekoľko pro-life piesní nájdete aj v tomto blogu.

Čítať ďalej...

Odbory idú proti ľuďom

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku pripravil požiadavky do programového vyhlásenia vlády na nasledujúce roky. V týchto požiadavkách sa okrem iného uvádza aj návrh novelizovať zákon o financovaní základných a stredných škôl tak, že zo štátneho rozpočtu budú financované len štátne školy. Ostatné by mali dostávať štátnu dotáciu len v mimoriadnych prípadoch.

Čítať ďalej...

Výbor pre LGBTI

Výbor pre práva lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych osôb bol schválený vládou SR. Strana SMER-SD dala tomuto výboru zelenú. Čo môžeme od výboru očakávať?

Čítať ďalej...

Malá smutná štatistika

Novodobé dejiny Slovenska zapisujú aj niekoľko smutných štatistík. V nasledujúcich riadkoch a grafoch ponúkam prehľad niektorých demografických ukazovateľov, ktorých vývoj nie je priaznivý pre budúcnosť Slovenska a jeho obyvateľov.

Čítať ďalej...