Žiadam zasielať HFI správy

Skok v kauze političky Räsänenovej: V USA žiadajú sankcie proti prokurátorke, ktorá ju chce trestať

Americkí akademici na čele s Robertom P. Georgeom a Mary Ann Glendonovou žiadajú sankcie pre fínsku prokurátorku, ktorá prenasleduje kresťanov za ich biblické výroky. Celú kauzu tak stavajú z hlavy na nohy.

Výrazný posun vo vnímaní kauzy Päivi Räsänenovej môže priniesť výzva desiatich amerických profesorov a obhajcov ľudských práv, aby Spojené štáty uvalili sankcie voči generálnej prokurátorke Fínska Raiji Toiviainenovej, ktorá obžalovala poslankyňu Räsänenovú a luteránskeho biskupa Rev. Juhana Pohjola pre ich biblické názory o homosexualite. Podľa amerických profesorov „tieto trestné stíhania predstavujú závažné porušenie ľudských práv“.

Čítať ďalej...

Petícia za objektívne spravodajstvo v RTVS

Prosíme podpíšte: Petícia za objektívne spravodajstvo v RTVS.


Verejnoprávna RTVS v hlavnom večernom spravodajstve dňa 29. 8. 2016 odvysielala manipulatívnu reportáž „Symbolická svadba homosexuálov“ o „svadobnom“ obrade dvoch mužov. Reportáž bola plná tendenčných, jednostranných a nepravdivých vyjadrení v prospech politických požiadaviek LGBT hnutia na zmenu slovenskej legislatívy.

V reportáži nebol udelený žiaden priestor pre obhajobu väčšinového názoru na definíciu manželstva; ten bol v reportáži výlučne kritizovaný.

Samotná redaktorka tlmočila nádej, že „manželstvo“ rovnakopohlavných párov bude raz právne uznané aj na Slovensku, čím priamo napadla Ústavu SR. Celkové poňatie reportáže bolo extrémne neobjektívne a nevyvážené, a to v tak spoločensky citlivej téme, akou je manželstvo.

Reportáž podávala aj skreslené a nepravdivé informácie ...

Čítať ďalej...

Úskalia pojmu homofóbia

Zdroj: Flickr CC; https://www.flickr.com/photos/katietegtmeyer/471513151V júli 2012 som na festivale Pohoda navštívil stan organizovaný Dúhovým pride-om, bojujúcim za práva sexuálnych menšín. Zaujal ma tam výrazný plagát s nápisom: „Podľa WHO nie je homosexualita chorobou! HOMOFÓBIA JE“. (Fotografia tu.)

Spýtal som sa pána, o ktorom som neskôr zistil, že to bol Richard Fekete, či je homofóbia podľa WHO, teda Svetovej zdravotníckej organizácie, choroba.

Čítať ďalej...

O prenasledovaní, diskriminácii a intolerancii voči kresťanom vo svete a na Slovensku

(c) Anton Frič, www.fotoportal.sk

Tento text sa venuje téme prenasledovania, diskriminácie a prejavov intolerancie voči kresťanom vo svete a na Slovensku. Hneď na úvod by som rád uviedol, že miera prenasledovania a intolerancie voči kresťanom sa v jednotlivých krajinách výrazne líši. Keď hovoríme o perzekúcii kresťanov v krajinách ako je Sýria, Irak, Nigéria alebo Severná Kórea, nedá sa to zrovnávať s prejavmi diskriminácie a intolerancie v Európe či na Slovensku. Napriek tomu je možné konštatovať, že rôzne formy útlaku kresťanov môžeme nájsť prakticky na celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko. ...

Čítať ďalej...