Žiadam zasielať HFI správy

Tri nechcené deti. Bol by potrat lepším riešením?

Deanna Chandler  |  LifeNews.com

Predstavte si tri malé deti, dve dievčatá a  chlapca. Ešte sa nenarodili, neboli plánované a nie sú chcené.

Dievča číslo 1 je najstaršie, jej mama má iba 14 rokov. Bude vyrastať zanedbané a vidieť veci, ktoré by žiadne malé dieťa nemalo vidieť. Bude umiestnená do pestúnskej starostlivosti vo veku 5 rokov.

Jej mladší brat sa narodí o dva roky neskôr, keď bude mať ich matka 16 rokov. Aj on bude zanedbávaný, a mamini milenci ho budú fyzicky zneužívať. Bude si vyžadovať špeciálnu starostlivosť a v troch rokoch bude umiestnený do pestúnskej starostlivosti.

Posledné dieťa v tejto rodine bude dievča číslo 2, ktoré sa narodí, keď ich matka dovŕši 19 rokov. Nestrávi veľa času zo svojho života s matkou, ale aj to krátke obdobie bude označené za zanedbávanie rodičovskej starostlivosti. Bude umiestnené do pestúnskej starostlivosti skôr ako oslávi prvé narodeniny.

To všetko znie strašne zle – veľa utrpenia, veľa zanedbávania a iba málo lásky. Bolo by pre tieto tri malé deti lepšie, keby sa nikdy nenarodili? Koniec koncov, nikdy by netrpeli nezáujmom, nikdy by necítili hlad, nikdy by sa im nestalo nič zlé, nikdy by nemuseli zaspávať od plaču a vysilenia. Mnohí zástancovia potratov by tiež povedali, že je lepšie ísť na potrat ako porodiť nechcené deti, a osud týchto troch detí by považovali za dôkaz ...

 

Ale toto je len polovica ich príbehu.

 

Všetky tri deti si spoločne adoptujú dvaja úžasní rodičia, ktorí ich milujú a zbožňujú. Robia viac než len to, že im dajú jesť a oblečú ich. Učia ich, čo je správne a čo zlé, pofúkajú ich odreniny, zoberú ich na výlet do Disney World, na rybačku a poľovačku, naučia ich jazdiť na bicykli, pomôžu im s domácimi úlohami z matematiky, plačú, keď promujú. Sú jedna rodina, blízka a milujúca rodina. A tieto tri malé deti dospejú.

Dievča číslo 1 sa volá Stephanie a je to silná a nezávislá žena v domácnosti, ktorá má rada fotografovanie a plánuje si čoskoro založiť rodinu.

Chlapec, Kenneth, rád číta a hrá videohry. Osamostatnil sa a má stále zamestnanie.

Dievča číslo 2, Deanna, študuje právo a práve oslávila štvrté výročie svadby. Dievča číslo 2 som ja.

A toto je moja rodina. Toto je môj príbeh. Príbeh, ktorý ukazuje, že aj neplánované deti bez budúcnosti, si zaslúžia šancu žiť. Že aj "nechcené" deti môžu byť chcené a veľmi milované. Nabudúce, keď budete počuť zástancu potratov hovoriť: "Každé dieťa by malo byť chcené," spomeňte si na mňa a moju rodinu, a vedzte, že žiadna taká vec ako skutočne nechcené dieťa neexistuje.

 

 

Ďakujeme LifeNews.com za možnosť preložiť a uverejniť tento skutočný príbeh. Anglická verzia príbehu je dostupná tu.