Žiadam zasielať HFI správy

Rada pre sudcu Gorsucha, ak by sa ho pýtali na potraty

Pro-choice svetonázor je chaotickou zmesou protichodných myšlienok.

Sudcovi Gorsuchovi nemôžem radiť vo veciach ústavného práva a právnej filozofie, pretože tieto veci pozná oveľa lepšie ako ja. Zamýšľam sa však nad diskusiou o potratoch v súčasnej americkej spoločnosti, a tak môžem ponúknuť nejaké myšlienky k tejto téme, alebo prinajmenšom poskytnúť jeho poznámkam istú prehľadnú osnovu. Tu píšem, čo by som sudcovi Gorsuchovi povedal, keby sa ma opýtal na radu vo veci potratov.

Čítať ďalej...

Je výchova k „bezpečnému sexu“ dôvodom poklesu počtu potratov?

Čestní občania musia odolávať propagande „bezpečného sexu“ a pochopiť, že ide o podvodnú kampaň sľubujúcu jednoduché riešenie zložitého problému.

Nedávna správa AP o zmenách v počte potratov v jednotlivých štátoch USA zistila, že takmer všetky štáty zaznamenali od roku 2010 pokles v počte potratov. Ale titulky hovorili až o tridsať percentnom poklese na Havaji, kde zaznamenali vôbec najväčší pokles zo všetkých štátov. Laurie Temple Fieldová, bývalá spolupracovníčka ACLU a súčasná vyslankyňa Plánovaného rodičovstva pre Havaj, nestrácala čas a ihneď tento dramatický pokles pripísala havajskému programu Znižovanie sexuálnych rizík (Sexual Risk Reduction, angl. skr. SRR) – teda sexuálnej výchove zameranej na antikoncepčné prostriedky.

Čítať ďalej...

Príbeh malej Sarah: Naše dieťa, žiadny omyl

Sarah Hansonová je rozkošné 9-ročné dievčatko. Pri pohľade na jej fotku si hneď všimnete plavé vlásky, modré oči a nekončiaci úsmev. Pred nedávnom bola v škole vyhlásená za „Žiačku týždňa“. Učiteľka o nej napísala: „Sarah každý deň preukazuje šesť pilierov čestnosti. Je poctivá, milá a súcitná.

Čítať ďalej...

Tehotná v 17-tich po brutálnom znásilnení a odporúčaní potratu. Ako som reagovala?

Zažila som to. Mala som 17, bola som nadrogovaná a znásilnili ma. Keď som sa dozvedela, že som tehotná, kontrolu prevzala moja rodina, poradcovia a lekári.

Chceli pre mňa to najlepšie. Chceli mi pomôcť. A aj keď neexistujú naozaj žiadne štúdie preukazujúce akýkoľvek prospech potratu, úplne uverili spoločenskému mýtu, že potrat je tou najlepšou voľbou, ba priam jedinou možnosťou v prípadoch sexuálneho násilia.

Čítať ďalej...

Otec sa učí bezpodmienečne milovať dcéru, ktorú chcel potratiť

Downov syndróm

Športová televízna stanica ESPN vysiela každý týždeň show s názvom „E:60“. Ide o investigatívnu hodinovú show s príbehmi – často osobnými, dojemnými a niekedy tragickými – ktoré súvisia so športom. V októbri 2012 ESPN umiestnila časť „E:60“ s názvom „Perfect“ na YouTube. „Perfect“ je pútavý príbeh, ktorý mení životy.

Čítať ďalej...

Operácia na „zmenu pohlavia“: čo by ste mali vedieť

Temná a znepokojujúca história súčasného transgender hnutia, so svojím nadšeným súhlasom s operáciou na „zmenu pohlavia“ zanechala spúšť.

Bruce Jenner a Diane Sawyerová by sa mohli poučiť z histórie. Viem to, pretože ja sám som trpel kvôli operácii na „zmenu pohlavia“ a osem rokov som žil ako žena. Operácia nenapravila nič, len zamaskovala a zhoršila hlbšie psychické problémy. ...

Čítať ďalej...

Keby mal Dominic Pio iných rodičov, pravdepodobne by sa nikdy nenarodil

18. júna 2012 sa narodil chlapček menom Dominic Pio. Keby mal iných rodičov,  pravdepodobne by sa nenarodil vôbec. Ešte počas tehotenstva sa Mary Gundrum dozvedela, že jej syn má encefalokélu, extrémne vzácnu vrodenú chybu, ktorá sa vyskytuje keď sa časť lebky neuzavrie, takže mozog môže rásť aj cez otvor v lebke. Povedali jej, že jej chlapček nemusí prežiť tehotenstvo alebo pôrod.

Čítať ďalej...

Vážený sudca Kennedy: otvorený list dieťaťa milujúcej lesbickej matky

Autorka: Katy Faust

Hovorí dospelé dieťa milujúcej lesbickej matky: predefinovanie manželstva podporuje rodinnú štruktúru, v ktorej deti trpia.

Vážený sudca Kennedy ...

Čítať ďalej...

O dva roky neskôr: Lekári tvrdili, že sa nikdy nebude smiať a on úsmevom rozžiari akékoľvek miesto

Keď Len a Brada McKinstry čakali svojho syna Coltona, lekári ich rezolútne presviedčali, aby šli na potrat. Diagnostikovali mu totiž hydrocefalus, hromadenie tekutiny v mozgových komorách a prognóza nebola vôbec dobrá, skôr naopak. Lekári si boli istí, že chlapček neprežije. A keby sa predsa len narodil živý, lekári vraveli, že bude mať ťažko poškodený mozog.

Čítať ďalej...

Moja mama má ten istý mozgový nádor ako Brittany Maynard, a bojuje o život

Keby sa moja mama rozhodla predčasne ukončiť svoj život tak ako Brittany Maynard, prišli by sme o tak veľa.

Minulý rok mojej mame diagnostikovali mozgový nádor multiformný glioblastóm IV. stupňa, čo je rovnaká diagnóza, akú mala Brittany Maynard (29), ktorá 1.novembra tohto roku ukončila svoj život po tom, ako spustila národnú kampaň na podporu zákonov umožňujúcich ľuďom s terminálnymi ochoreniami vybrať si, kedy zomrú.

Čítať ďalej...

Tri nechcené deti. Bol by potrat lepším riešením?

Predstavte si tri malé deti, dve dievčatá a chlapca. Ešte sa nenarodili, neboli plánované a nie sú chcené.

Dievča číslo 1 je najstaršie, jej mama má iba 14 rokov. Bude vyrastať zanedbané a vidieť veci, ktoré by žiadne malé dieťa nemalo vidieť. Bude umiestnená do pestúnskej starostlivosti vo veku 5 rokov.

Čítať ďalej...

Otehotnela po znásilnení

Iva, aktuálne šestnásťročná, nechcela, aby niekto vedel, čo sa stalo. Strach bol všadeprítomný. Tento príbeh verejne zdieľa po prvýkrát.

Táto nevinná 15-ročná dievčina si chcela len posedieť v parku a kresliť stromy počas krásneho slnečného dňa na konci júna 2013. Normálne by nešla sama, ale v ten deň jej mama súhlasila. Za bieleho dňa sa jej to nezdalo nebezpečné. Ešte netušila, že v ten deň nebude sama.

Čítať ďalej...